Een van de grootste cryptocurrency exchanges van Japan heeft bekendgemaakt bijna 400 miljoen dollar aan digitale tokens te zijn verloren tijdens een inbraak. Coincheck heeft naar aanleiding van de hack restricties op het storten en opnemen van NEM-tokens geplaatst. Volgens Bloomberg zou het om ongeveer 500 miljoen gestolen NEM-tokens gaan, welke op het moment van schrijven een totale waarde van 413.554.000 miljoen dollar hebben.

Coincheck heeft kort na de eerste bekendmaking aangeven de 260.000 gebruikers die afgelopen vrijdag hun NEM-tokens zijn verdwijnen, schadeloos te zullen stellen. De Japanse exchange zal 80% van de verloren waarde aan deze gebruikers vergoeden, maar heeft nog geen exact bedrag genoemd. Ook heeft het nog niet aangekondigd hoe en wanneer het compenseren zal gebeuren.

Naast de bovenstaande informatie heeft Coincheck-topman Koichiro Wada aangegeven dat de gestolen tokens niet in een cold wallet waren opgeslagen, maar juist in een hot wallet aanwezig waren. Dit is een wallet die met het internet verbonden is. Volgens Wada zijn technische moeilijkheden en een tekort aan personeel dat weet hoe het met wallets om moet gaan de voornaamste redenen hiervan zijn, zo schrijft Reuters.

NEM is een digitale munt zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, en staat op het moment van schrijven op de tiende plek van grootste digitale munten op basis van totale marktkapitalisatie. De Coincheck-hack is vergelijkbaar met de Mt. Gox-hack die in 2014 plaatsvond. Hierbij maakten aanvallers Bitcoin buit met een waarde van ongeveer 400 miljoen dollar. Als direct gevolg hiervan heeft de Japanse exchange toen faillissement aan moeten vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.