HTC heeft tijdens zijn conferentie in Beijing een nieuwe zelfstandige VR-headset aangekondigd met de naam Focus. Deze headset is vooralsnog alleen voor de Chinese markt aangekondigd en moet de strijd aangaan met de zelfstandige VR-headset van Facebook-dochteronderneming Oculus, de Oculus Go.

De nieuwe Vive Focus van HTC werkt volledig zonder losse basisstations of een bekabelde verbinding met een computer. De headset is daarom volledig zelfstandig en is in staat om bewegingen van gebruikers nauwkeurig vast te leggen. Bij de Vive-headset van HTC moeten twee basisstations worden geplaatst die positiebepaling voor de headset mogelijk maken.

De exacte technische specificaties van de Focus zijn vooralsnog niet aangekondigd. Wel zijn er duidelijk twee camera’s aan de voorkant van het apparaat te zien, die mogelijk gebruikt zullen worden voor augmented reality-toepassingen. Wel is bekend gemaakt dat de Focus voorzien zal worden van een Snapdragon 835-chip van chipfabrikant Qualcomm. Deze chip zit onder meer verwerkt in de Galaxy S8 en Note 8 van Samsung, maar ook in de nieuwste Pixel 2-toestellen van Google. Verder zullen gebruikers beelden op een AMOLED-scherm met een “hoge resolutie” te zien krijgen. Het is echter nog niet bekend hoeveel pixels per oog beschikbaar zullen zijn.

De Vive Focus moet in 2018 worden uitgebracht en zal voor 199 dollar te koop zijn. HTC heeft aangegeven het product in eerste instantie naar de Chinese markt te willen brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.