Electronic Arts heeft aangegeven Respawn Entertainment over te zullen nemen. De Amerikaanse uitgever zal hier een bedrag voor neerleggen dat kan oplopen tot 455 miljoen dollar. Ook heeft Electronic Arts met deze aankondiging de komst van Titanfall 3 bevestigd.

Electronic Arts heeft dit nieuws via een persbericht bekendgemaakt. De Amerikaanse uitgever zal in totaal tot 455 miljoen dollar voor de overname neerleggen. Hiervan wordt 151 miljoen dollar op contant betaald, 164 miljoen dollar aan Electronic Arts-aandelen en een aanvullende 140 miljoen dollar wanneer bepaalde prestatiedoelen worden behaald.

Naast de nieuwe Titanfall-game werkt Respawn Entertainment ook aan een niet nader genoemde Star Wars-game, alsook een first-person shooter voor de Oculus Rift.

Tot nu toe was Respawn Entertainment een onafhankelijke ontwikkelaar dat werd opgezet door oud-medewerkers van Infinity Ward, de studio achter de populaire Call of Duty-franchise. Electronic Arts toont een hoop vertrouwen in de ontwikkelaar die in 2010 werd gestart door Vince Zampella en Jason West, waarvan alleen Zampella nog bij Respawn Entertainment werkt. Het bedrijf heeft tot nu toe twee Titanfall-games ontwikkeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.