De Amerikaanse chipfabrikant Broadcom heeft interesse in zijn branchegenoot Qualcomm. Het bedrijf is bereid hier een bedrag van 70 dollar per aandeel voor te betalen, wat neerkomt op een totaalbedrag van 130 miljard dollar. Dit is omgerekend ongeveer 112 miljard euro. Het bod is niet afhankelijk van een succesvolle afronding van het Nederlandse NXP door Qualcomm.

Dit heeft Broadcom vandaag in een persbericht op zijn website laten weten. De overname van Qualcomm door Broadcom zou de grootste samensmelting in de halfgeleiderindustrie ooit worden. De 25 miljard dollar dat Qualcomm voor de overname van NXP wil lenen is meegenomen in het totaalbedrag dat Broadcom voor Qualcomm over heeft.

Persbureau Bloomberg heeft laten weten dat de potentiële samensmelting van Broadcom en Qualcomm, inclusief zijn overname van NXP, zou leiden tot de op twee na grootste chipfabrikant ter wereld. Alleen Intel en Samsung zouden groter zijn, welke respectievelijk de eerste en tweede plaats bezetten. Het zou eveneens een van de grootste leveranciers van smartphoneonderdelen ter wereld worden.

Het overnamebedrag van 100 dollar per NXP-aandeel, dat eerder door Qualcomm werd geboden, blijft van kracht, zo heeft Broadcom laten weten. Met deze overname is momenteel een totaalbedrag van 47 miljard dollar gemoeid, wat omgerekend neerkomt op 43 miljard euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.