De Xbox One X zal ook ondersteuning bieden voor 1440p-monitoren. Tot op heden was dit een twijfelpunt, voornamelijk omdat Microsoft de console specifiek promoot in combinatie met de ondersteunde 4k-resolutie.

De Xbox One zal native ondersteuning bieden voor 1440p-monitors (2560 x 1440 pixels), zo liet Microsoft’s Kevin Gammill vandaag op Twitter weten. Later voegde hij hieraan toe dat de ondersteuning niet direct aanwezig is maar wel ‘binnenkort’ wordt geïmplementeerd.

De 1440p-resolutie is erg populair onder gamers en is voornamelijk bij high-end monitors beschikbaar. De resolutie is bedoeld voor mensen die liever meer frames per seconde dan een hogere resolutie krijgen. Gamers die een dergelijke monitor in bezit hebben kunnen van volledige ondersteuning voor hun resolutie van de Xbox One X gebruikmaken.

De Playstation 4 Pro ondersteunt deze resolutie niet. Deze console is alleen in staat om 1080p- en 4k-resolutie weer te geven. Zodra de console aan een 1440p-monitor wordt gekoppeld, is de outputresolutie 1080p. Deze beelden worden vervolgens opgeschaald naar 1440p, waardoor deze er niet zo goed uitzien als native 1440p-beelden.

De Xbox One X is vanaf 7 november verkrijgbaar.

Xbox One X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.