DELEN

Het populaire chatplatform WhatsApp werkt aan de uitrol van een nieuwe functie die het voor gebruikers mogelijk maakt om hun verstuurde berichten te verwijderen voor zowel zichzelf als ontvangers. Voorheen was het alleen mogelijk om verstuurde berichten op het eigen toestel te verwijderen, waarbij de ontvanger deze nog wel kon zien.

Om een bericht te verwijderen moet de gebruiker naar de chat gaan waar het bericht staat dat verwijderd moet worden. Vervolgens dient het bericht ingedrukt gehouden te worden. Vervolgens komt na het klikken op de verwijderknop de optie ‘Delete for everyone‘ naar voren. Zodra deze wordt ingedrukt is het bericht voor iedereen verwijderd. Het is ook mogelijk om meerdere berichten te selecteren om deze tegelijk te verwijderen.

De functie lijkt op het moment van schrijven nog niet voor iedereen beschikbaar te zijn. Wel is er een faq-pagina op de officiële website van WhatsApp verschenen die de functie beschrijft. Op deze pagina staat onder meer beschreven dat een bericht binnen 7 minuten na het versturen ervan voor iedereen verwijderd kan worden. Nadat deze periode verstreken is, kan de versturende partij het bericht alleen maar op het eigen mobiele apparaat verwijderen.

Naast de bovenstaande voorwaarde moeten zowel de verzender als ontvanger de nieuwste versie van WhatsApp hebben geïnstalleerd. Zodra een van de twee de nieuwste versie niet geïnstalleerd heeft, wordt de functie niet ondersteund. Dit geldt zowel op Android-, iOS- als Windows Phone-toestellen. Wel wordt er een notificatie weergegeven zodra het verwijderen voor iedereen niet succesvol kon worden gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here