Microsoft heeft officieel bekendgemaakt te stoppen met de productie van de ontspanningshardware Kinect. De Xbox-accessoire zal voorlopig nog vanuit bestaande voorraden worden verkocht, maar nieuwe exemplaren zullen niet langer worden verscheept.

Diverse topmensen van Microsoft hebben dit in een interview met Fast Co Design aangegeven. Hieronder vallen onder meer Alex Kipman en Matthew Lapsen, respectievelijk de uitvinder van Kinect en de general manager van de Microsoft’s Xbox Devices Marketing-afdeling. De Amerikaanse technologiegigant zal de Kinect-hardware blijven ondersteunen, maar er is nog niks bekend over verdere softwareontwikkeling voor het platform.

De Kinect werd origineel in 2010 uitgebracht voor de Xbox 360 en is inmiddels ruim 35 miljoen keer verkocht. Microsoft bracht de hardware op de markt en zette hier een marketingcampagne met een budget van een half miljard dollar achter. Het kan worden gebruikt om spellen met bewegingen in plaats van traditionele controllers te spelen, maar kan ook ingezet worden voor stemopdrachten om bepaalde taken uit te voeren.

De Kinect werd in dezelfde periode uitgebracht als waarin Nintendo nog actief zijn Wii-console verkocht. Deze console maakte het met de bijgeleverde afstandsbediening mogelijk om spellen met bewegingen te spelen. De dieptecamera’s van de Kinect boden een vergelijkbare functionaliteit, waarbij spellen zowel staand als zitten en zonder controllers gespeeld kunnen worden.

De originele Xbox One werd standaard meegeleverd met een verbeterde Kinect, waarmee Microsoft een breder publiek aan de haak hoopte te slaan. Hierdoor liep Microsoft tegen veel kritiek aan, wat door zowel de verhoogde prijs als de desinteresse in de hardware vanuit spelers kwam. Ongeveer een half jaar later werd er een bundel van de Xbox one zonder Kinect uitgebracht.

Meerdere technologieën achter de Kinect wordt nog steeds gebruikt in de Hololens, de augmented reality-bril van Microsoft. Hieronder vallen onder meer de dieptecamera’s. Ook worden er laptops geleverd met Windows Hello-camera’s, welke in staat zijn om gebruikers aan hun gezicht te herkennen. Ook worden enkele technologieën in de Windows Mixed Reality-headsets van de Amerikaanse technologiereus gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.