Vanaf vandaag is de Fall Creators Update voor Windows 10 beschikbaar. De langverwachte update brengt de nodige wijzigingen voor het besturingssysteem van Microsoft met zich mee. Enkele belangrijke functies, zoals Timeline, hebben de lancering lancering niet gehaald en zullen later worden uitgebracht. Wel worden de Fluent Design System en OneDrive Files On-Demand onderdeel van Windows 10.

De Windows 10 Fall Creators Update volgt na de Creators Update die in april werd gelanceerd. Het is de tweede grote update voor Windows 10 en voegt onder meer een nieuwe visuele weergave toe, met de naam Fluent Design System. Verder zal de update OneDrive Files On-Demand introduceren, waarmee uitgebreide synchronisatiemogelijkheden aan de cloudopslagdienst worden toegevoegd. Deze functie stelt gebruikers in staat om bestanden te gebruiken zonder deze op lokaal op te moeten slaan. Tot slot zal verouderde software uit Windows 10 worden gehaald.

Microsoft had origineel het voornemen om meerdere grote functies aan de Windows 10 Fall Creators Update toe te voegen, maar was genoodzaakt een aantal hiervan uit te stellen. Hieronder vallen onder meer de nieuwe Timeline-functie, waarmee Windows 10-gebruikers eenvoudig tussen verschillende apparaten kunnen schakelen, waaronder Android en iPhone-toestellen. Ook de universele clipboardfunctie, waarmee data eenvoudig van mobiele telefoons naar pc’s kan worden overgezet, is uitgesteld. Beide zullen naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar worden geïntroduceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.