Netflix heeft zijn aantal abonnees in het derde kwartaal fors weten uit te breiden. In de Verenigde Staten kreeg de streamingdienst er 850.000 klanten bij, tot een aantal van 52,77 miljoen. In de rest van de wereld heeft het Amerikaanse bedrijf 4,45 miljoen betalende abonnees aan zijn klantenbestand mogen toevoegen. Hiermee komt het totale aantal nieuwe abonnees boven de 109 miljoen te liggen.

Ook de prijs waarvoor Netflix-aandelen werden verhandeld heeft een nieuwe recordhoogte weten te bereiken. De prijs steeg gedurende de dag met 3,16 dollar tot 202,59 dollar, waarmee het aandeel 1,6 procent aandikte in vergelijking met de voorgaande handelsdag. De Amerikaanse streamingdienst zag zijn omzet met 30,3 procent groeien tot ongeveer 3 miljard dollar.

In een brief naar aandeelhouders geeft Netflix aan dat het bedrijf wereldwijd groeit en verwacht in 2017 meer dan 11 miljard dollar aan omzet te genereren. “Internet entertainment is een genot voor consumenten en we blijven aan de voorhoede van deze kans die zich eens per generatie voordoet,” zo schrijft het bestuur van Netflix.

De groei van Netflix lijkt niet te stagneren. In juli dit jaar maakte het bedrijf bekend ruim 104 miljoen betalende abonnees te hebben. Verder wordt steeds meer in exclusieve films en series geïnvesteerd, waaronder bijvoorbeeld Stranger Things, waarvan het tweede seizoen op 27 oktober op de streamingdienst zal verschijnen. Netflix heeft verder aangegeven in 2018 7 tot 8 miljard dollar te willen investeren in dergelijke exclusieve content. Om dit te kunnen financieren heeft het bedrijft recentelijk opnieuw zijn prijzen verhoogd.