Humble Bundle, de liefdadigheidsondersteunende digitale distributiedienst die 2010 werd opgericht, heeft aangekondigd over te zijn genomen door mediabedrijf IGN. De uitgever heeft laten weten dat er niets aan de bedrijfsvoering zal veranderen, waarbij onder meer periodieke gamebundels worden aangenomen waarbij klanten zelf de prijs bepalen.

Humble Bundle heeft dit zelf door middel van een blog op zijn website bekendgemaakt. Het bedrijf geeft aan zelf voor IGN als overnamepartner te hebben gekozen, omdat het Amerikaanse mediabedrijf ermee akkoord is gegaan om de huidige bedrijfsvoering te hanteren. Hierdoor zullen ook in de toekomst bundels worden verkocht, waarbij klanten zelf bepalen hoeveel zij hiervoor willen betalen. Een deel van het opgehaalde bedrag zal vervolgens aan goede doelen worden geschonken.

De bundelverkoper heeft niet aangegeven hoeveel IGN voor de overname heeft betaald.

Humble Bundle werd in 2010 opgericht door Jeffrey Rosen en John Graham. Rosen, mede-oprichter van gameontwikkelaar Wolfire Games, gaf destijds aan dat zijn idee was geïnspireerd door de verkoop van gebundelde games op Valve’s digitale distributitiesysteem Steam. Inmiddels heeft de organisatie met 10 miljoen klanten ongeveer 106 miljoen dollar, omgerekend 90 miljoen euro, aan goede doelen geschonken.