Uitgever Bethesda heeft aangekondigd dat het op 10 november Doom zal uitbrengen voor de Nintendo Switch, zo blijkt uit een gepubliceerde video. De port wordt ontwikkeld door Panic Button, de ontwikkelaar die eerder al Rocket League naar de hybride-console van Nintendo bracht.

De first-person shooter van ontwikkelaar id Software en uitgever Bethesda Softworks werd afgelopen jaar al voor de Playstation 4, Xbox One en PC uitgebracht. De versie die voor de Nintendo Switch zal verschijnen is vergelijkbaar met die varianten, alhoewel de Switch-versie op grafisch niveau omlaag geschroefd is. Zo zal de game draaien op een 720pp-resolutie met 30 FPS (beelden per seconde). Dit geldt voor zowel de handheld- als vaste modus van de hybride-console.

Doom is niet de enige game die Bethesda naar de nieuwste console van Nintendo brengt. Ook The Elder Scrolls V: Skyrim zal op 17 november voor het platform worden gelanceerd. Wolfenstein II: The New Colossus wordt vervolgens in 2018 voor de Switch uitgebracht. De versie van Wolfenstein II die voor de Playstation 4, Xbox One en PC in de planning staat, zal vanaf 27 oktober in de winkels liggen.