Oculus heeft bekendgemaakt dat het de prijs van zijn Rift-headset permanent zal verlagen naar 449 euro. In de Verenigde Staten zal de Oculus Rift-bundel voor 399 dollar exclusief BTW worden verkocht.

Deze aankondiging deed de Amerikaanse dochteronderneming van Facebook in een blog op zijn website. Met de permanente prijsverlaging is de Rift even duur geworden als toen het deze zomer met een korting van 35 procent werd verkocht. De bundel bevat de Oculus Rift-headset, een set Touch-controllers. Ook worden er standaard een aantal games en programma’s meegeleverd.

Door de prijsverlaging is de Rift van Oculus een stuk goedkoper dan de high-end Vive-headset van hardwarefabrikant HTC, welke in augustus een prijsverlaging van 899 naar 699 euro kreeg. Beide headsets zijn afhankelijk van een krachtige computer voor het tonen van VR-beelden.