De Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax heeft vandaag bekendgemaakt dat hackers niet alleen de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikaanse burgers hebben buitgemaakt. Ook informatie van 15,2 miljoen Britse klanten is bij cybercriminelen in handen gekomen tijdens de grootschalige hack die afgelopen maand aan het licht kwam.

Dit nieuws heeft Equifax via een persbericht op zijn website bekendgemaakt. De buitgemaakte informatie is onderdeel van een bestand dat gegevens van 15,2 miljoen klanten bevatte. De buitgemaakte informatie werd gedurende een periode van 2011 tot 2016 aan het bestand toegevoegd.

Bij 14,5 miljoen van de Britse burgers zou alleen de naam en geboortedatum mogelijk zijn gestolen. De overgebleven 700.000 klanten zullen door het bedrijf per post op de hoogte worden gesteld van de gestolen gegevens. In 29.188 gevallen zouden rijbewijsnummers zijn buitgemaakt, bij 12.086 klanten gaat het om e-mail adressen en bij 14.961 gevallen zijn accountgegevens van de Equifax.co.uk website door de hackers bemachtigd. Hieronder vallen bijvoorbeeld gebruikersnamen, wachtwoorden, beveiligingsvragen en de bijbehorende antwoorden, alsook gedeeltelijke creditcardgegevens.

De grootschalige digitale inbraak bij de Amerikaanse kredietbeoordelaar zorgde wereldwijd voor veel verontwaardiging. Als gevolg van het datalek stapte Equifax-CEO Richard Smith op, waarbij hij aangaf deze keuze ‘in het belang van het bedrijf’ te hebben gemaakt. Ook chief security officer Susan Mauldin en chief information officer David Webb legden hun functie naar aanleiding van de hack neer. Aanvallers zouden via een reeds bekend lek in Apache Struts bij Equifax zijn binnengekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.