Gebruikers van Facebook en Instagram ondervonden vandaag een hoop hinder bij het gebruik van de sociale platformen. Veel gebruikers meldden dat de problemen zich voornamelijk voor leken te doen aan de West- en Oostkant van Noord-Amerika, alsook in diverse delen van Europa. Echter leken ook Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië tegen problemen aan te lopen.

Het probleem begon rond 05:40 Nederlandse tijd en lijkt tot op heden nog niet te volledig door het Amerikaanse socialmediabedrijf te zijn opgelost. Facebook-gebruikers gaven voornamelijk aan niet in staat te zijn om de website te openen, terwijl anderen het schrijfveld om berichten te kunnen plaatsen niet te zien kregen.

Het piekmoment van de storing lijkt echter achter de rug te zijn. Op het hoogtepunt van de problemen werden ruim 12.000 meldingen gemaakt dat Facebook niet bereikbaar was. Over Instagram werden 2500 vergelijkbare meldingen gemaakt. Het aantal meldingen over problemen met de sociale platformen ligt momenteel een stuk lager. Hiermee lijken de problemen voor het grootste deel door Facebook te zijn verholpen.