Nokia heeft aangekondigd dat het de ontwikkeling van zijn Ozo VR-camera zal staken. Daarnaast zal de Finse hardwarefabrikant hiermee 310 banen schrappen.

Nokia heeft aangegeven dat het de ontwikkeling van de camera en gerelateerde hardware beëindigd door de trager dan verwachte groei van de virtual reality-markt. Het bedrijf voelt zich hierdoor genoodzaakt om zijn investeringen in virtual reality te heroverwegen. De dure Ozo-camera, waarvoor tienduizenden euro’s per exemplaar werden gevraagd, zal hierdoor niet langer worden ontwikkeld. Naar eigen zeggen zouden volgens Nokia in totaal zo’n 1090 mensen aan dit product werken.

De Finse hardwarefabrikant wil zich met deze stap voornamelijk richten op de markt van digitale gezondheidsproducten. Hiervoor nam Nokia in 2016 al Withings over, een wearables-fabrikant die zich richt op gezondheid. Nokia betaalde voor de overname een bedrag van 170 miljoen euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.