Microsoft-topman Joe Belfiore heeft in een reeks tweets laten weten dat de Amerikaanse technologiegigant niet langer nieuwe functies en hardware voor Windows 10 Mobile zal ontwikkelen. Hiermee komt de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem vrijwel volledig stil te liggen, op eventuele onderhoudsupdates na.

Doordat de primaire ontwikkeling van Windows 10 Mobile stil komt te liggen, zal het mobiele besturingssysteem alleen nog van onderhoudsupdates worden voorzien. Hieronder vallen bugfixes, en ook beveiligingsupdates zullen indien nodig worden uitgebracht.


Microsoft heeft al langere tijd geen grote updates voor zijn mobiele besturingssysteem uitgebracht. Echter is het de eerste keer dat het bedrijf de verdere ontwikkeling publiekelijk beëindigd. Ook Joe Belfiore zelf is naar eigen zeggen inmiddels overgestapt naar een Android-smartphone.

Eerder gaf hardwarefabrikant, een van de laatste bedrijven die nog telefoons met het mobiele Windows 10-besturingssysteem ontwikkelde, aan de productie hiervan te zullen beëindigen.