De ontwikkelaars van Discord hebben na een testperiode van enkele maanden de nieuwe videofuncties voor alle gebruikers beschikbaar gesteld. Gebruikers van het communicatieplatform voor gamers zijn nu in staat om onderling videogesprekken te voeren en hun scherm met andere gebruikers te delen.

In augustus kondigde de ontwikkelaar van Discord een testperiode voor de videofuncties aan. Rond die tijd zou slechts 5 procent van alle gebruikers toegang hiertoe hebben. Dit percentage werd tussentijds meerdere malen door de ontwikkelaar verhoogd, om zo meerdere gebruikers vroegtijdig toegang te geven tot de videofuncties. Nu kan echter iedereen hiermee aan de slag, waaronder mensen die op macOS als besturingssysteem gebruiken. De mobiele apps van Discord ondersteunen videofuncties nog niet.

De ontwikkelaar van Discord heeft tegenover Gamasutra laten weten dat het platform inmiddels 45 miljoen gebruikers heeft. Hiervan zouden 8,9 miljoen gebruikers de communicatiesoftware dagelijks gebruiken en is er een piek behaald van 4 miljoen gebruikers die op hetzelfde moment waren ingelogd. De grootste server zou worden gebruikt door 77.000 leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.