Netflix heeft aangekondigd zijn maandprijzen voor zijn abonnementen opnieuw te zullen verhogen. Het Standaard-abonnement zal 1 euro duurder worden en voor het Premium-pakket zal 2 euro meer betaald moeten worden. Het Basic-abonnement zal geen prijswijziging ondervinden.

De prijsstijging zal vanaf volgende maand wereldwijd voor iedereen ingaan. Ook bestaande abonnees zullen met de wijziging geconfronteerd worden, iets dat bij vorige prijsverhogingen niet meteen het geval was. Op 19 oktober zullen alle klanten van de streamingdienst per e-mail op de hoogte worden gebracht van de prijsverhoging.

Netflix heeft al meerdere malen zijn prijzen verhoogd, waaronder in 2014 en 2015. Het Amerikaanse bedrijf investeert steeds meer in exclusieve films en series, waaronder bijvoorbeeld Stranger Things, waarvan het tweede seizoen op 27 oktober op de streamingdienst zal verschijnen.

Het bedrijf heeft momenteel een hoge schuld, maar bevindt zich niet in gevaarlijk vaarwater. De investeringen in exclusieve films en series blijven groeien, en het aantal abonnees blijft toenemen. Zo werd in juli bekend dat Netflix de 104 miljoen betalende abonnees voorbij is.