Google heeft de nieuwe Pixel 2- en Pixel 2 XL-smartphones onthuld. Het gaat hier om de tweede generatie Pixel-telefoons die door de Amerikaanse zoekgigant in samenwerking met hardwarefabrikanten HTC en LG zijn ontwikkeld.

De kleinere Pixel 2 bevat een oledscherm met een diagonaal van 5″ en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De grotere Pixel 2 XL is eveneens van een oledscherm voorzien en heeft een diagonaal van 6″ en een resolutie van 2880 x 1440. Hiermee heeft de Pixel 2 een pixeldichtheid van 440 pixels en de Pixel 2 XL van 538 pixels.

Beide toestellen zijn voorzien van een 12-megapixelcamera met een f/1.8-lens. In beide gevallen is de lens voorzien van optische beeldstabilisatie. Deze camera is hetzelfde als die in de originele Pixel-toestellen aanwezig was, maar wordt op basis van verbeteringen in de aanwezig software toch verbeterd. Ook zijn beide toestellen voorzien van een 8-megapixel frontcamera.

De Pixel 2-lijn van Google zal niet langer over een 3,5mm-jack beschikken, maar wel wordt er standaard een USB-C naar 3,5mm-jack adapter meegeleverd. De behuizing van de Pixel 2 XL heeft een knijpbare behuizing waarmee gebruikers de Google Assistant kunnen activeren. Verder is de behuizing waterbestendig met een ip67-certificering. Tot slot zal het toestel verkrijgbaar zijn met 64 en 128 GB aan opslag.

De Pixel 2 en Pixel 2 XL zullen op dit moment niet in Nederland worden uitgebracht, maar zullen wel in Duitsland te koop zijn. Het kleinere toestel zal 799 kosten, terwijl voor de grotere Pixel 2 XL 939 zal worden gevraagd. De Pixel 2 zal op 17 oktober worden uitgebracht, waarna de Pixel 2 XL zes weken later in de winkels verschijnt.