Google heeft de nieuwe Pixel 2- en Pixel 2 XL-smartphones onthuld. Het gaat hier om de tweede generatie Pixel-telefoons die door de Amerikaanse zoekgigant in samenwerking met hardwarefabrikanten HTC en LG zijn ontwikkeld.

De kleinere Pixel 2 bevat een oledscherm met een diagonaal van 5″ en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De grotere Pixel 2 XL is eveneens van een oledscherm voorzien en heeft een diagonaal van 6″ en een resolutie van 2880 x 1440. Hiermee heeft de Pixel 2 een pixeldichtheid van 440 pixels en de Pixel 2 XL van 538 pixels.

Beide toestellen zijn voorzien van een 12-megapixelcamera met een f/1.8-lens. In beide gevallen is de lens voorzien van optische beeldstabilisatie. Deze camera is hetzelfde als die in de originele Pixel-toestellen aanwezig was, maar wordt op basis van verbeteringen in de aanwezig software toch verbeterd. Ook zijn beide toestellen voorzien van een 8-megapixel frontcamera.

De Pixel 2-lijn van Google zal niet langer over een 3,5mm-jack beschikken, maar wel wordt er standaard een USB-C naar 3,5mm-jack adapter meegeleverd. De behuizing van de Pixel 2 XL heeft een knijpbare behuizing waarmee gebruikers de Google Assistant kunnen activeren. Verder is de behuizing waterbestendig met een ip67-certificering. Tot slot zal het toestel verkrijgbaar zijn met 64 en 128 GB aan opslag.

De Pixel 2 en Pixel 2 XL zullen op dit moment niet in Nederland worden uitgebracht, maar zullen wel in Duitsland te koop zijn. Het kleinere toestel zal 799 kosten, terwijl voor de grotere Pixel 2 XL 939 zal worden gevraagd. De Pixel 2 zal op 17 oktober worden uitgebracht, waarna de Pixel 2 XL zes weken later in de winkels verschijnt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.