KPN heeft het in Delft gevestigde QSight IT overgenomen. De overname werd vandaag door beide bedrijven publiekelijk bekend gemaakt. De telecomprovider hoopt hiermee zijn positie als ‘toonaangevende Nederlandse security service provider’ te versterken.

KPN deed deze aankondiging in een persbericht op zijn website. De overname moet volgens de Nederlandse telecomprovider bijdragen aan de uitbreiding op het gebied van digitale beveiliging en cloud-diensten.

Eerder nam KPN al het Nederlandse beveiligingsbedrijf DearBytes over voor een onbekend bedrag. Dit bedrijf, dat ten tijde van de overname 85 medewerkers had, houdt zich voornamelijk bezig met het adviseren van bedrijven om zich tegen malware te kunnen beschermen.

“KPN is continu bezig zijn portfolio aan beveiligingsdiensten uit te breiden, zowel via organische groei als door middel van acquisities, zoals recentelijk met de overname van DearBytes in januari 2017. De overname van QSight IT is complementair met KPN’s huidige portfolio beveiligingsdiensten en versterkt zijn capaciteiten op het gebied van detection en prediction,” zo staat in het persbericht dat KPN vandaag publiceerde.

Naast het filiaal in Delft heeft QSight IT een kantoor in Arnhem en Veldhoven. Hier werken naar verluidt gezamenlijk zo’n 250 IT-professionals. Het beveiligingsbedrijf wist in 2016 een omzet van 50 miljoen euro te behalen. Het bedrijf ontstond nadat de bedrijven Onsight Solutions en Qi Ict in 2016 fuseerden. Zowel KPN als QSight IT hebben geen informatie vrijgegeven over het bedrag dat KPN voor de overname heeft betaald.

Voor de afronding van de overname nog goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteit ACM. Jeffrey de Graaf, marketingmanager bij QSight IT, heeft aangegeven dat het beveiligingsbedrijf als eigen merk zal blijven bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.