Ontwikkelaar Eric Barone, beter bekend als ConcernedApe, heeft aangekondigd dat eenmansproject Stardew Valley binnenkort voor de Nintendo Switch zal worden uitgebracht. Het spel is vanaf 5 oktober in de eShop te koop voor 14,99 dollar.

“Ik ben erg blij om te zien dat Stardew naar een Nintendo-console komt. Ik groeide ten slotte op met Nintendo”, zo laat Barone op de officiële Stardew Valley-website weten. Het spel werd nog niet eerder voor een Nintendo-console uitgebracht. Ook is het de eerste keer dat Stardew Valley voor een draagbare spelcomputer zal worden uitgebracht.

De Switch-versie van Stardew Valley wordt ontwikkeld door Sickhead Games. Het spel zal worden uitgebracht door Chucklefish, die eerder al verantwoordelijk was voor de versies die op Windows, OS X, Linux, Playstation 4 en Xbox One verschenen.

Stardew Valley werd origineel gelanceerd op 26 februari 2016. Het spel was voor de PC verkrijgbaar en groeide snel uit tot een van de best-verkopende titels op Valve’s digitale distributiesysteem Steam. In december verscheen Stardew Valley ook voor de Playstation 4 en Xbox One.