Facebook heeft bevestigd te werken aan een gezichtsherkenningsfunctionaliteit voor zijn sociale netwerk. Hiermee moet het voor gebruikers naar verluidt mogelijk worden om weer toegang te krijgen tot een account zodra deze is geblokkeerd. Hierdoor zullen gebruikers niet worden buitengesloten zodra zij geen SMS kunnen ontvangen, of geen mail via het bij Facebook bekende e-mail account binnen kunnen halen.

Momenteel lijkt de nieuwe functionaliteit door Facebook te worden getest, zo laat TechCrunch weten. Het bedrijf achter het grootste sociale netwerk ter wereld heeft aangegeven dat de toevoeging optioneel is. Gebruikers die eerder vanaf een apparaat op hun Facebook-account zijn ingelogd, kunnen de gezichtsherkenning op dat apparaat activeren.

De onderstaande afbeelding werd door Matt Navarra van The Next Web via Twitter vrijgegeven. Op deze afbeelding is de nieuwe functionaliteit te zien. In het verleden is gebleken dat dergelijke technologieën kinderlijk eenvoudig konden worden omzeild, bijvoorbeeld via het inscannen van foto’s. Dit geldt zelfs voor de onlangs uitgebrachte Galaxy S8-smartphone van de Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant Samsung. Het is nog niet bekend wat Facebook zal doen om dergelijke digitale inbraken tegen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.