Nintendo heeft aangekondigd in 2019 te zullen stoppen met de digitale winkel voor de Wii, welke ook voor Wii U-bezitters benaderbaar is. Tot die tijd kunnen spelers software kopen en downloaden uit het Wii Shop Channel.

Nintendo schreef dit in een aankondiging op zijn officiële website. Hierin gaf de Japanse game- en consoleontwikkelaar aan de digitale winkel op 31 januari 2019 uit te zullen schakelen. Spelers hebben tot en met 26 maart 2018 de tijd om Wii Points aan te schaffen.

Later in 2019 zal het Wii Shop Channel volledig gesloten worden, waarmee het niet langer mogelijk is om aangeschafte software te downloaden. De exacte datum waarop dit zal gebeuren, is nog niet aangekondigd.

Het Wii Shop Channel werd in december 2006 gelanceerd voor de originele Wii-console van Nintendo. Het Japanse gamebedrijf bracht onder meer Virtual Console-games voor de digitale winkel uit. Dit zijn retrogames die origineel voor oudere platformen werden uitgebracht. Hieronder vallen onder meer Nintendo’s eigen platformen, de NES, SNES, Game Boy, Game Boy Color en Nintendo 64. Ook games die op platformen van voormalige concurrenten werden uitgebracht, werden aan het Virtual Console-platform toegevoegd. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Mega Drive, Commodore 64 en de Neo-Geo.