Retro Games Ltd. heeft aangekondigd begin 2018 een mini-variant van de klassieke Commodore 64-computer uit te zullen brengen. Het compacte gamesysteem krijgt de naam The C64 Mini en zal 64 klassieke Commodore 64-games meegeleverd krijgen.

The C64 Mini is een stuk kleiner dan de originele Commodore 64 die in 1982 werd gelanceerd. De gamecomputer wordt standaard geleverd met een bekabelde joystick, een oplaadkabel en kan worden aangesloten op een televisie met de HDMI-poort. Ook zijn er twee USB-aansluitingen aanwezig, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om een eigen USB-toetsenbord aan te sluiten.

De spelcomputer wordt standaard met 64 klassieke games geleverd. Hieronder vallen onder meer California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe and Paradroid. Een complete lijst met meegeleverde games kan op de website van het platform worden gevonden. Bezitters kunnen hun voorgang in spellen opslaan en ook zal het mogelijk zijn om diverse pixelfilteropties in te schakelen, waarmee bijvoorbeeld CRT- en scaneline-emulatie gesimuleerd kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.