Home Gaming Ataribox wordt in lente van 2018 gelanceerd voor 250-300 dollar

Ataribox wordt in lente van 2018 gelanceerd voor 250-300 dollar

0
Ataribox wordt in lente van 2018 gelanceerd voor 250-300 dollar

Atari heeft meer informatie bekend gemaakt over de aankomende Ataribox-console. Het Amerikaanse bedrijf wil later dit jaar geld voor de console ophalen door middel van crowdfundingplatform Indiegogo. Ook is het voornemen uitgesproken om de Ataribox in de tweede helft van 2018 uit te brengen.

Atari heeft heeft aangegeven dat de Ataribox zal worden voorzien van een AMD-processor met Radeon-GPU. Hier is echter nog geen specifieke informatie over vrijgegeven. Ook over andere geïntegreerde hardware heeft het Amerikaanse spelcomputerbedrijf nog niks losgelaten.

De Ataribox zal naar verluidt draaien op een Linux-besturingssysteem, met een aangepaste gebruikersinterface die het vermoedelijk geschikter maakt voor televisiebeeldschermen en controllers.

Op het gebied van software zal een combinatie van retrogames en moderne PC-titels voor de Ataribox worden aangeboden. Wel heeft Atari door laten schemeren dat de console het alleen tegen mid-range computers op kan nemen, waardoor voornamelijk kleinere en minder grafisch-intensieve titels voor het platform zullen worden uitgebracht.

Ataribox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.