Tijdens Microsoft Ignite in Orlando heeft de Amerikaanse technologiegigant de nieuwste iteratie van zijn populaire Office-softwarepakket aangekondigd. Microsoft heeft de lancering van Office 2019 in 2018 gepland.

Office 2019 zal bijgewerkte versies van Word, Excel, PowerPoint en Outlook bevatten. Ook zullen serverversies van Exchange, SharePoint en Skype for Business met het softwarepakket worden meegeleverd. Microsoft zal zich met de nieuwe iteratie gedeeltelijk richten op consumenten en bedrijven die de overstap naar het cloud-gebaseerde Office 365 nog niet kunnen of willen maken.

Rond midden 2018 zullen de eerste preview versies van Office 2019 worden uitgebracht. Later dat jaar zal de definitieve variant gelanceerd worden.

Microsoft zet de laatste jaren steeds meer in op cloud-diensten, zoals de abonnementsdienst Office 365. Het Amerikaanse technologiebedrijf kondigde eerder dit jaar Microsoft 365 aan, een bundeling van Windows 10 en Office 365.