Apple zal vanaf vandaag gebruikmaken van Google voor zoekresultaten die door Siri aan gebruikers worden getoond. Dit geldt voor zowel het zoeken met Search op iOS als met Spotlight op macOS. Voorheen werd hiervoor Bing  gebruikt, de zoekmachine van Microsoft.

Dit meldt TechCrunch vandaag op zijn website. Apple heeft in een verklaring laten weten dat het bedrijf met de overschakeling gebruikers consistente zoekresultaten te kunnen geven. De Amerikaanse hardwarefabrikant geeft verder aan op goede voet te staan met zowel Google als Microsoft, en focust zich op het leveren van de best mogelijke gebruikerservaring.

Google zal voor alle zoekopdrachten door Siri worden gebruikt. Zodra de digitale assistent een vraag van de gebruiker niet kan beantwoorden, zal het Google gebruiken om aan de hand van gesproken woorden een relevante zoekopdracht uit te voeren. De overschakeling van Bing naar Google zou inmiddels volledig afgerond moeten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.