De handel in HTC-aandelen op de Taiwan Stock Exchange wordt morgen stilgelegd vanwege een grote aankondiging over de toekomst van het bedrijf, zo is te lezen in een melding op de website van de aandelenindex. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de smartphonedivisie van de hardwarefabrikant door Google (Alphabet) overgenomen.

Exacte informatie over de aankondiging die morgen zal plaatsvinden is er nog niet. Bekende smartphone-lekker Evan Blass, beter bekend als Evleaks, heeft aangegeven een brief van een HTC-medewerker te hebben ingezien. In deze brief zou melding worden gemaakt over een bijeenkomst. Een van de onderwerpen die hierbij zouden worden besproken is de (gedeeltelijke) overname door Google. Verder heeft hij aangegeven dat alleen bepaalde onderdelen zouden worden overgenomen en dat het merknaam HTC hier niet onder valt.

Zowel HTC als Google hebben tot op heden niks losgelaten over de gesuggereerde gedeeltelijke overname van de Taiwanese hardwarefabrikant. Zij zouden alleen de standaard reactie hebben uitgegeven dat er niet op speculatie wordt gereageerd.

Na de aankondiging zal de handel in het HTC-aandeel op de Taiwan Stock Exchange hervat worden.

Google Pixel

Google en HTC werken momenteel al samen aan de ontwikkeling van de nieuwe Pixel-smartphone. Deze wordt door HTC ontwikkeld, maar draagt het merknaam van Google. De grotere variant van de Pixel 2 wordt in tegenstelling tot de kleinere variant door de Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant LG ontwikkeld. Eerder ontwikkelde HTC de eerste generatie Pixel-smartphones, welke in oktober 2016 op de markt gebracht werden. Verder was het verantwoordelijk voor de eerste Nexus-smartphone die in 2010 werd uitgebracht, de Nexus One.