Apple heeft zojuist iOS 11 beschikbaar gesteld voor de meeste iPhone- en iPad-toestellen die in de laatste jaren zijn uitgebracht. Gebruikers kunnen de update downloaden door via de instellingen onder het tabblad Algemeen op Software-update te drukken.

Apple hield iOS 11 drie maanden in bèta voordat deze vandaag voor iedereen beschikbaar werd gesteld. De nieuwe iPhone X en iPhone 8-serie zal standaard met de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem worden geleverd.

Volgens iPhoned zou de update voor de volgende toestellen beschikbaar zijn:

  • iPhone 5S/SE/6/6 Plus/6S/6S Plus/7/7 Plus
  • iPad Air/Air 2/Pro/iPad (2017)
  • iPad mini 2/3/4
  • iPod touch 6e generatie

De nieuwe versie voegt onder meer Apple’s augmentedreality-platform ARKit aan het mobiele besturingssysteem toe, waarmee ontwikkelaars in staat zijn om augmented reality-functionaliteiten voor apps te bouwen. Hiernaast worden er verbeteringen aan Apple’s virtuele assistent Siri toegevoegd, krijgt de App Store een nieuw ontwerp en wordt de Control Center voorzien van meer functionaliteiten en mogelijkheden de gebruikersinterface aan te passen.