Het ziet ernaar uit dat Samsung het met een update mogelijk wil maken om de Bixby-knop uit te schakelen. Deze knop is aanwezig op de Galaxy S8 en S8 Plus, alsook de onlangs uitgebrachte Galaxy Note 8.

De Bixby-knop is een speciale knop die aan de linkerkant van de behuizing gevonden kan worden, vlak onder de volumeknoppen. De knop kan worden gebracht om Samsung’s digitale assistent Bixby te starten, die gebruikt kan worden om spraakopdrachten uit te voeren. Door middel van een update wil Samsung gebruikers de mogelijkheid geven om deze knop uit te schakelen, zo laat SamMobile op zijn website weten.

Na het installeren van versie 2.0.03.3 voor Bixby Home, zullen gebruikers in staat zijn om de Bixby-knop uit te schakelen. De update lijkt nog niet voor ieder toestel beschikbaar te zijn.

Het installeren van de update geeft gebruikers niet de mogelijkheid om de Bixby-knop voor iets anders te gebruiken dan Bixby zelf. Samsung blokkeerde eerder al het toekennen van andere functies aan de knop, en het lijkt hier met de nieuwe update geen verandering te brengen.