Nintendo heeft vandaag onverwachts een 3DS-editie van Minecraft uitgebracht. De game kan alleen worden gespeeld op de New 3DS, New 3DS XL en New 2DS XL.

Ontwikkelaar Mojang heeft in een blog aangegeven al het mogelijke te hebben gedaan om Minecraft naar het New Nintendo 3DS-platform te brengen, nadat het enkele maanden geleden al een versie voor de Nintendo Switch uitbracht. Het spel ondersteund werelden van 2016 x 2016 en 128 blokken hoog. Zowel de Survival- als Creative-modus zijn in de 3DS-versie versie aanwezig.

Op dit moment is er nog geen multiplayerfunctionaliteit in het spel aanwezig, alhoewel Mojang in zijn aankondiging heeft aangegeven hier later meer informatie over te zullen geven.

Minecraft: New Nintendo 3DS Edition werkt alleen op de New-varianten van de 3DS en 2DS, welke de nodige rekenkracht hebben om het spel te kunnen draaien. Oudere varianten van het platform worden niet ondersteund.

Vanaf vandaag is het Minecraft: New Nintendo 3DS Edition in Noord-Amerika te koop voor 29,99 dollar. Het spel kan in de Nintendo eShop worden aangeschaft en gedownload. De Europese lanceringsdatum en prijs zijn nog niet bekend gemaakt. Nintendo heeft laten weten dat het later een retail-versie van het spel uit zal uitbrengen.