Windows 10 zal apps vaker om toestemming tot privacygevoelige onderdelen laten vragen nadat de Fall Creators Update is geïnstalleerd. Microsoft wil hiermee mensen tegemoetkomen die zorgen hebben over hun privacy. Na het installeren van de update zullen nieuwe apps toestemming vragen om bijvoorbeeld de camera en microfoon te mogen gebruiken.

Microsoft heeft in een blog laten weten dat het bedrijf met deze stap de privacy van gebruikers wil waarborgen. Apps konden voorheen automatisch toegang tot de camera, microfoon, contacten en agenda krijgen, maar zullen na het installeren van de Fall Creators Update een scherm laten zien. Op dit scherm kan de gebruiker aangeven of toegang tot bijvoorbeeld de camera gewenst is. Hierdoor blijft ook de veiligheid van de gebruiker gewaarborgd, omdat het niet zomaar voor kwaadaardige software mogelijk zal zijn om de camera of microfoon te activeren.

Het is belangrijk om te weten dat reeds geïnstalleerde apps automatisch toestemming zullen krijgen, en zullen daarom niet opnieuw om goedkeuring vragen. Microsoft brengt de Fall Creators Update op 17 oktober uit.