Brian Acton heeft in een bericht op Facebook laten weten het socialmediabedrijf te zullen verlaten. De medeoprichter van WhatsApp richt een non-profitorganisatie op waar hij binnen enkele maanden meer informatie over zal delen.

‘Na acht jaar bij WhatsApp is het tijd om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te starten,’ zo laat Acton in het bericht weten. Hij geeft aan dankbaar te zijn om op zijn leeftijd de flexibiliteit te hebben om nieuwe risico’s te kunnen nemen en zich te kunnen richten op zijn passie. De non-profitorganisatie die hij op zal richten zal het ‘kruispunt tussen non-profit, technologie en communicatie zijn,’ zo laat hij weten. In de komende maanden zal hij meer informatie over het nieuwe project naar buiten brengen.

In 2009 startte Brian Action samen met CEO Jan Koum met WhatsApp. Dit gebeurde nadat het duo elkaar had ontmoet tijdens hun werk bij Yahoo. In 2014 besloot Facebook om WhatsApp volledig over te nemen voor een bedrag van 22 miljard dollar. De berichtendienst had toen wereldwijd 600 miljoen gebruikers. Inmiddels wordt WhatsApp dagelijks door ruim een miljard mensen gebruikt.