Het is niet langer mogelijk om de Web Player van Spotify in de Safari-browser op macOS te gebruiken. Mensen die de web gebaseerde speler toch willen gebruiken, zullen volgens Spotify op zoek moeten naar een alternatief.

De web gebaseerde speler van Spotify is te bereiken door te surfen naar open.spotify.com. Gebruikers die dit vanuit de standaard webbrowser Safari op een Mac-computer doen, krijgen de melding dat de browser niet door Spotify ondersteund wordt. Leden van de Spotify-community hebben de de wijziging eerder deze week opgemerkt. Hierdoor zijn gebruikers genoodzaakt over te stappen op een andere browser of de officiële Spotify-applicatie voor macOS te installeren.

Op de officiële support-website van Spotify laat de muziekstreamingdienst weten dat alleen de browsers Chrome, Firefox, Edge en Opera worden ondersteund. Ook verwijst het Amerikaanse bedrijf naar een pagina waarop uitgelegd wordt hoe de web gebaseerde speler ingeschakeld kan worden.