SpaceX-topman Elon Musk heeft een nieuwe foto van het SpaceX-ruimtepak gedeeld. Deze keer is het volledige ruimtepak te zien naast een Crew Dragon-ruimtecapsule, het voertuig dat door SpaceX wordt gebouwd om NASA-astronauten van en naar een internationaal ruimtestation te brengen dat onderdeel is van NASA’s programma voor commerciële bemande ruimtevluchten.

Het is de tweede keer dat we het ruimtepak van SpaceX te zien krijgen. Afgelopen maand publiceerde de SpaceX-topman een foto waarbij de bovenkant van het ruimtepak te zien was. Op de nieuwe foto zijn voor het eerst de handschoenen, broek en laarzen te zien.

De ruimtepakken van SpaceX zijn volledig functioneel en worden momenteel getest. Er zijn nog weinig details vrijgegeven, maar wel weten we dat de pakken niet bedoeld zijn voor ruimtewandelingen, maar juist tijdens de ruimtereis door astronauten gedragen moeten worden. Als de druk in het ruimtevaartuig wegvalt zal het pak de drager in leven houden tot deze weer veilig is.

Elon Musk heeft aangegeven dat er in de ‘komende dagen’ meer informatie naar buiten gebracht zal worden over de ruimtepakken.

SpaceX ruimtepak met Crew Dragon-capsule

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.