De Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax heeft in een aankondiging laten weten dat persoonlijke informatie van 143 miljoen mensen inzichtelijk zou zijn geweest bij een hack. Creditcardgegevens en kentekeninformatie zouden onder de verkregen data vallen.

Equifax beheert de informatie van zo’n 600 miljoen mensen wereldwijd. Via een niet nader genoemde kwetsbaarheid op de Equifax-website kregen de aanvallers toegang tot een van zijn databases. Zij hadden van medio-mei tot aan juli toegang tot de database. Hierin waren persoonlijke gegevens van 143 miljoen mensen aanwezig. Het gaat hier voornamelijk om inwoners van de Verenigde Staten. Onder de buitgemaakte data vallen volledige namen, social security-nummers, geboortedata, adressen en in sommige gevallen ook kentekeninformatie. Verder waren de creditcardgegevens van ongeveer 209.000 mensen inzichtelijk en zijn van 189.000 andere mensen documenten opgevraagd.

Equifax heeft aangegeven de ongeautoriseerde toegang op 29 juli te hebben ontdekt. Het bedrijf schakelde naar eigen zeggen direct een onafhankelijk beveiligingsbedrijf in om de hack te laten onderzoeken. Ook moesten zij vaststellen welke gegevens zouden zijn buitgemaakt. Verder heeft de kredietbeoordeling een speciale website online gezet, waarop mensen kunnen checken of hun gegevens tijdens de hack zijn buitgemaakt. Alle getroffen mensen zijn via een e-mail op de hoogte gebracht van de aanval.