YouTube is begonnen met het toevoegen van High Dynamic Range-ondersteuning (HDR) aan zijn Android-app. Slechts een beperkt aantal smartphones kan hier op dit moment gebruik van maken.

Op dit moment is de HDR-ondersteuning in de YouTube-app beschikbaar voor de Google Pixel, LG V30, Galaxy S8, Galaxy Note 8 en de Sony Experia XZ Premium. The Verge heeft kunnen bevestigen dat het afspelen van video’s met HDR mogelijk is tot en met een resolutie van 1080p en 60 frames per seconde.

Het is de bedoeling dat de HDR-ondersteuning op een later moment ook naar andere smartphones wordt gebracht. Momenteel is onduidelijk welke toestellen verder van de ondersteuning zal worden voorzien, of wanneer dit zal gebeuren. HDR wordt al wel langer op andere platformen ondersteund, zoals op Samsung SUHD- en UHD-televisies. Ook met andere HDR-televisies is het mogelijk om met behulp van de nieuwe Chromecast Ultra YouTube-video’s met HDR af te spelen.