Facebook heeft een pictogram aan de bovenkant van zijn app toegevoegd die gebruikers eenvoudig de Facebook Marketplace laat bezoeken. Dit nieuwe tabblad staat tussen het vrienden- en notificatie-tabblad.

Facebook Marketplace verscheen eind 2016 voor het eerst in de mobiele Facebook-app in de Verenigde Staten. Hierna werd ook de browser-variant van het tweedehandsplatform geïntroduceerd. Afgelopen maand kondigde Facebook aan in meerdere Europese landen, waaronder in Nederland en België, de Marketplace uit te rollen. Nu heeft het tweedehandsplatform binnen de Facebook-app ook een eigen tabblad gekregen.

De Facebook Marketplace is vergelijkbaar met platformen als eBay en Marktplaats. Gebruikers kunnen tweedehands spullen kopen of verkopen. Bij het openen van het Marketplace-tabblad worden advertenties van spullen getoond die in de buurt worden aangeboden. Gebruikers kunnen op basis van diverse filters gericht naar specifieke spullen zoeken. Ook kan er op basis van categorieën gezocht worden, zoals auto’s, mobiele telefoons, fietsen en muziekinstrumenten.