Samsung heeft zijn volgende smartphone met een dubbele camera gepresenteerd. De Galaxy J7+ is het tweede toestel van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant met een dubbele camera. Het toestel heeft een secundaire 5-megapixelcamera die zich vlak onder de primaire 13-megapixelcamera bevindt.

Eerder maakte het bedrijf bij de presentatie van de Galaxy Note 8 bekend dat deze twee 12-megapixelcamera’s zou bevatten. Net als bij dit toestel zal de secundaire 5-megapixelcamera van de Galaxy J7+ het mogelijk maken om de achtergrond in afbeeldingen eenvoudig te vervagen.

De nieuwe Galaxy J7+ heeft een 5,5″-oledscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Samsung heeft een metaal ontwerp toegepast op het nieuwe toestel. Verder zal de Galaxy J7+ worden voorzien van een onbekende Exynos-soc met acht cores die een kloksnelheid tot maximaal 2,39GHz kunnen behalen, en bevat het 4GB aan geheugen en 32GB aan opslag. Tot slot is er een batterij met een capaciteit van 3000mAh het apparaat verwerkt.

De Galaxy J7+ wordt vooralsnog alleen in Thailand uitgebracht met een prijs van 12.900 Thaise THB. Dit is omgerekend zo’n 325 euro. Het toestel moet daar vanaf 22 september te koop zijn. Over een eventuele Europese en Amerikaanse lancering is nog geen informatie vrijgegeven.

Samsung Galaxy J8 Plus