Gigabyte heeft de kleinste variant van de GeForce GTX 1080 tot nu toe aangekondigd. De mini-ITX-versie van de grafische kaart heeft een totale lengte van 16.9cm en is hiermee 9.8cm kleiner dan de referentiekaart van GPU-fabrikant Nvidia.

De Gigabyte GTX 1080 Mini ITX 8G, met typenummer GV-N1080IX-8GD, is speciaal ontwikkeld voor compacte computers met een mini-ITX configuratie. De grafische kaart heeft een 90mm-ventilator die in combinatie met drie koperen heatpipes voor koeling moeten zorgen. De ventilator zal uitgeschakeld worden zodra de GPU geen hoge load heeft.

Standaard zal de Gigabyte GTX 1080 Mini ITX 8G op een referentiekloksnelheid van 1607MHz draaien, met een boost naar 1733MHz. Deze snelheden komen overeen met de referentiekaart van Nvidia. In OC-modus wordt de referentiekloksnelheid opgeschroefd naar 1632MHz, waarbij de boostklok op 1771MHz neerkomt. Gigabyte heeft aangegeven dat gebruikers met zijn software nog hogere kloksnelheden kunnen behalen.

Gigabyte heeft nog geen informatie vrijgegeven over de prijs en beschikbaarheid van de Gigabyte GTX 1080 Mini ITX 8G.