De website YouTube-mp3 moet offline worden gehaald als onderdeel van een schikking met een groep grote Amerikaanse platenmaatschappijen, zo laat TorrentFreak weten. De beheerder van de website werd vorig jaar aangeklaagd wegens auteursrechtenschending.

De website is op het moment nog bereikbaar, maar zodra er een poging wordt gedaan om een video in een mp3-bestand om te zetten, wordt een onderhoudsmelding weergegeven. De verwachting is dat de website spoedig offline gehaald zal worden als onderdeel van de schikking met de groep platenmaatschappijen, waar onder meer Sony Music en Warner Bros. Records onderdeel van zijn

Verschillende platenmaatschappijen en de RIAA (Recording Industry Association of America) beschuldigden de beheerder van YouTube-mp3 er vorig jaar van moedwillig en eenvoudig illegaal geripte muziek aan te bieden. De website zou tot op heden dagelijks door miljoenen bezoekers worden bezocht, waarmee de beheerder van de website geld verdiende door het plaatsen van advertenties.

Naast het offline halen van de website moet de beheerder ook een schadevergoeding betalen. De hoogte van deze vergoeding is momenteel onbekend.  Zodra de rechter de schikkingsovereenkomst goedkeurt, moet de domeinnaam youtube-mp3.org door de beheerder worden overdragen naar een vertegenwoordiger van de groep platenmaatschappijen. Als de beheerder dit niet doet zullen de registrars van de domeinnaam het verzoek de website binnen 24 uur offline te halen.