Ontwikkelaar Monolith zal een dlc-personage aan Middle-Earth: Shadow of War toevoegen die gebaseerd is op executive producer Michael Forgey, die afgelopen jaar overleed tijdens de ontwikkeling van de game. De ontwikkelaar wil hem hiermee eren en zijn familie ondersteunen. Uitgever WB Games zal een groot deel van de opbrengst aan de familie van Forgey doneren.

Michael Forgey overleed in maart 2016 aan een zeer agressieve vorm van hersenkanker, genaamd glioblastoma. Hij was slechts 43 jaar oud op het moment van overlijden. Om hem te eren heeft Monolith een dlc-personage in het leven geroepen. De ontwikkelaar heeft het personage de naam Forthog Orc-Slayer gegeven. Spelers die het personage hebben aangeschaft zullen bij gelegenheid door hem worden geholpen.

Uitgever WB Games zal 3,50 dollar aan de familie van Forgey te doneren voor iedere keer dat het personage wordt aangeschaft, tot en met 31 december 2019. Het personage kan voor 5 euro worden aangeschaft.

Middle-Earth: Shadow of War is momenteel in ontwikkeling voor de Playstation 4, Xbox One en PC. De game moet op 10 oktober worden uitgebracht.