Nest heeft een slimme thermostaat met een nieuw ontwerp gepresenteerd. De Thermostat E is 80 dollar goedkoper dan het huidige model en zal in de Verenigde Staten voor 169 dollar worden verkocht. Ook heeft het huisautomatiseringsbedrijf een uitnodiging verstuurd voor een persconferentie die op 20 september wordt gehouden. Het Amerikaanse bedrijf zal dan vermoedelijk een nieuw product aankondigen.

Thermostat E

De Thermostat E kan volgens Nest vrijwel alles dat het huidige model ook kan. Wel is het nieuwe model goedkoper en krijgt het een subtieler ontwerp dat meer lijkt op een traditionele thermostaat. Het Amerikaanse bedrijf laat in zijn aankondigingsbericht weten dat de Thermostat E is ontwikkeld om in zijn omgeving op te gaan. Achter een laag matglas is het display aanwezig dat met grote nummers de temperatuur aangeeft. Gebruikers kunnen de temperatuur instellen door de ring van het apparaat te draaien.

Net als het huidige model is de Thermostat E verbonden met het internet en kan deze worden bediend met een mobiele app. De thermostaat zal gebruik maken van een smartphone om te bepalen of de eigenaar thuis is. Op deze manier is het apparaat in staat om de temperatuur automatisch bij te stellen. Nest claimt dat de Thermostat E huiseigenaren gemiddeld tussen de 12 en 15 procent minder voor hun jaarlijkse elektriciteitsrekening kan laten betalen.

Alleen de afstandsweergave zal niet bij de Thermostaat E aanwezig zijn, welke duurdere modellen wel hebben. Deze functie, welke officieel ‘farsight’ heet, herkent of een persoon in de kamer aanwezig is. Wanneer dit zo is zal het scherm aangaan, en worden de temperatuur en tijd weergegeven.

‘Grote aankondiging’

Op 20 september zal Nest een aankondiging doen, waarbij vermoedelijk een nieuw product zal worden aangekondigd die in het najaar moet verschijnen. Het bedrijf heeft nog geen officiële informatie gegeven over de aankondiging die later deze maand plaats zal vinden. Om deze reden is het bovenstaande op dit moment puur speculatie.

Nest aankondiging voor 20 september 2017