Hardwarefabrikant Asus heeft tijdens de IFA 2017-techbeurs in Berlijn zijn nieuwe ROG Chimera aangekondigd en getoond. De gamelaptop ondersteund onder meer G-Sync.

De Asus ROG (Republic of Gamers) Chimera heeft een Full HD 17,3″-beeldscherm dat Nvidia’s G-Sync adaptive sync-technologie ondersteund. Het beeldscherm heeft een verversingssnelheid van 144Hz en een reactietijd van 7ms. Hiermee krijgen spelers een uiterst vloeiende ervaring bij het spelen van snelle games, zoals first-person shooters.

De nieuwe laptop van Asus bevat een Intel Core i7-7820HK, welke standaard in de fabriek wordt overgeklokt naar 4,3Ghz. Hierdoor kan de processor betere prestaties leveren in vergelijking met de reguliere variant. Verder is er een Nvidia GTX 1080 grafische kaart aanwezig, met een maximale boost tot 1974Mhz. De gamelaptop wordt standaard geleverd met Windows 10.

Naast de bovenstaande specificaties zou de Asus ROG Chimera moeten worden geleverd met Xbox Wireless, waarmee spelers zonder een dongle hun Xbox One-controller op de laptop aan kunnen sluiten.