Nieuwe Predator Orion 9000-desktops van Acer zijn extreem krachtig

124
0

Acer heeft tijdens de IFA 2017-techbeurs in Berlijn de nieuwe Predator Orion 9000-pc’s aangekondigd. Deze zullen worden uitgerust met Intel X299-processors. Het duurste model bevat een Intel Core i9 Extreme Edition-processor met achttien cores.

De verschillende game-pc’s van Acer, welke volgens de Taiwanese hardwarefabrikant de meest krachtige game-pc’s ooit zijn, zullen worden voorzien van maximaal twee Nvidia GTX 1080 Ti-kaarten in een SLI-opstelling. Ook kan gekozen worden voor een Intel Core i9 Extreme Edition-processor met achttien cores en maximaal 128GB aan quad-channel DDR4-geheugen.

Om de bovenstaande hardware te kunnen koelen zullen de Predator Orion 9000 game-pc’s worden voorzien van ingebouwde waterkoeling en maximaal vijf 120mm-ventilators. Deze ventilators maken deel uit van het gepatenteerde IceTunnel 2.0. Dit is een beheertechniek voor luchtstroom waarbij het systeem in meerdere thermische zones wordt ingedeeld. De vijf ventilators zullen door middel van positieve luchtdruk meer lucht naar binnen halen, om hiermee de interne componenten te koelen.

De zwarte en grijs-kleurige behuizing zal worden voorzien van rgb-verlichting aan het voor- en zijpaneel. Het zijpaneel is voor een groot deel transparant, waardoor de interne componenten van de computer goed zichtbaar zijn. De ventilators zullen niet standaard van rgb-verlichting worden voorzien, maar hiervoor kan wel worden gekozen. Tot slot is de behuizing van een handgreep en wielen voorzien, waardoor deze beter verplaatst kan worden.

De Predator Orion 9000-desktops moeten rond het najaar worden uitgebracht. De modellen met een Core i7-processor zullen vanaf 2499 euro worden verkocht. De modellen die worden voorzien van een Core i9-processor zullen minimaal 5000 euro kosten.