De website en app van YouTube hebben vandaag een gloednieuwe uitstraling gekregen. Zo zijn er onder meer verbeteringen doorgevoerd om navigatie eenvoudiger te maken en kunnen bezoekers van de YouTube-website een speciale Dark Mode activeren. Ook heeft het videoplatform voor het eerst in 12 jaar een nieuw logo.

Google heeft een artikel op zijn blog gepubliceerd waar alle vernieuwingen uitgebreid in beschreven worden. De YouTube-app is van meerdere verbeteringen voorzien. Zo is de header volledig wit gemaakt om de getoonde video’s beter te accentueren. De navigatiebalk is onderaan het scherm geplaatst om zo het navigeren met de duimen eenvoudiger te maken. Ook zijn gebruikers nu in staat om video’s versneld of vertraagd af te spelen. Tot slot worden verticale video’s nu volledig door de app ondersteund. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat er geen zwarte balken meer bij verticale video’s aanwezig zullen zijn. Zodra de video in full screen wordt bekeken, zal het volledige scherm worden gevuld.

YouTube evolutie van 2005 tot 2017

Ook de desktopbrowser-variant van YouTube heeft van Google de nodige vernieuwingen gekregen. Zo krijgen bezoekers van het videoplatform een ontwerp te zien dat van material design gebruikmaakt. Google heeft in hun aankondiging aangegeven dat bezoekers hierdoor een ‘verse, simpele en intuïtieve gebruikerservaring’ krijgen, waarin de content centraal staat. Verder is het mogelijk om een Dark Mode te activeren, waarmee de website bijvoorbeeld ’s nachts beter bekeken kan worden.

Nieuw Youtube-logo animatie

Naast alle hierboven beschreven vernieuwingen heeft YouTube een nieuw logo en pictogram gekregen. Het nieuwe ontwerp is flexibeler ten opzichte van het oude YouTube logo. Ook moet deze deze beter te gebruiken zijn op verschillende apparaten, zelfs op apparaten met een erg klein scherm. Op dergelijke schermen kan vanaf vandaag het YouTube-pictogram worden gebruikt. Het nieuwe ontwerp is zichtbaar op zowel de website als YouTube-app.

Google werkt constant aan vernieuwingen voor zijn videoplatform. Zo ontdekten enkele gebruikers eerder deze maand al een nieuwe ‘Breaking News’-functie in de YouTube-app.