Microsoft zal niet langer zijn originele Xbox One verkopen. Meerdere winkels verkopen de console nog wel, maar de Amerikaanse technologiegigant wil zich nu volledig richten op de verkoop van de Xbox One S en Xbox One X.

Afgelopen week was het nog mogelijk om de originele Xbox One als product te kiezen op de Nederlandstalige website van Xbox. Echter wordt nu alleen een tekst weergegeven om ‘de winkel voor beschikbaarheid en prijs van de bundel’ te raadplegen. Hiermee heeft Microsoft zijn focus volledig gericht op de verkoop van de nieuwere Xbox One S- en Xbox One X-modellen.

Niet alleen in Nederland stopt Microsoft met de verkoop van de Xbox One. The Verge liet enkele dagen geleden al weten dat de verkoop van de Xbox One ook in de Verenigde Staten tot halt gebracht zou zijn. Wel zouden er refurbished-modellen van de console voor 199 dollar worden verkocht. In het Verenigd Koninkrijk zou de console simpelweg als ‘uitverkocht’ weergegeven worden.

Xbox One S & Xbox One X

De Xbox One S werd in augustus 2016 uitgebracht. De console werd voorzien van een nieuw uiterlijk en biedt ondersteuning voor 4k-resolutie bij het kijken van films en video’s. Het apparaat werd wereldwijd geprezen voor zijn kleinere formaat ten opzichte van de originele Xbox One. Een sterkere variant van de console, de Xbox One X, werd in juni 20176 aangekondigd. Deze versie is in staat om games met een 4k-resolutie te renderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.