Google is begonnen met het belemmeren van video’s op YouTube die haatdragende inhoud bevatten. Sinds afgelopen donderdag laat YouTube waarschuwingen bij extremistische video’s zien, en ook is het voor uploaders niet langer mogelijk om advertenties bij deze video’s te tonen zodra Google beslist dat de inhoud haatdragend is.

Dit meldde persbureau Bloomberg. Google zou geen video’s van YouTube verwijderen, maar implementeert beperkingen op de mogelijkheid om extremistische video’s te bekijken, te delen en hier geld aan te verdienen. Ook is het niet langer mogelijk om reacties on video’s te plaatsen zodra deze door het nieuwe beleid aangepakt wordt. Uploaders van dergelijke video’s zullen volgens moederbedrijf Alphabet een bericht over de wijzigingen krijgen. Een woordvoerder van het Amerikaanse technologiebedrijf bevestigde het nieuwe beleid.

Het nieuwe beleid van Google en YouTube treft video’s die extremistische inhoud bevatten, maar niet zozeer tegen de regels van de videostreamingdienst in gaan. Het gaat hier bijvoorbeeld om video’s met extremistische religieuze, racistische of andere vormen van haatdragende inhoud.

Dit nieuws volgt na een nieuw beleid dat in juni al door Google werd aangekondigd. De daadwerkelijke implementatie van de voorgestelde wijzigingen komt echter nu pas voor het eerst aan de orde. Dit volgt op de huidige internationale discussie over extremisme, waarin terroristische en extreemrechtse groeperingen, zoals neo-Nazi’s en white supremacists, centraal staan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.