Bekende smartphone-lekker Evan Blass, beter bekend als Evleaks, heeft via Twitter laten weten dat Google de nieuwe Pixel-toestellen op 5 oktober aan zal kondigen. Dit is een dag en een jaar na de introductie van de originele Pixel en Pixel XL. Naast deze aankondiging gaf hij ook aan dat de nieuwe toestellen van een Snapdragon 836-SoC worden voorzien.

De bron van eerdere lekken, zoals de bekendmaking dat de Galaxy Note 8 op 15 september zal worden uitgebracht, gaf geen verdere informatie over de technische specificaties van de nieuwe Pixel-toestellen. Wel maakte hij bekend dat er meerdere Pixel-toestellen onderweg zijn. Het zou vermoedelijk gaan om de Pixel 2 en Pixel XL 2.

De verschillen tussen de Snapdragon 835 en Snapdragon 836 zijn op dit moment nog onbekend. In een onderzoek van Fudzilla kwam naar voren dat de Snapdragon 836 iets hogere kloksnelheden heeft voor zowel de CPU als GPU. Ook zou de batterijduur hoger liggen dan bij de Snapdragon 835.

Op 4 oktober vorig jaar maakte Google zijn eerste generatie Pixel-smartphones officieel bekend. Deze toestellen waren voorzien van een Snapdragon 821-SoC, een aangepaste variant van de 820-chip die op dat moment veel in nieuwe smartphones werd gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.