Elon Musk heeft de eerste officiële foto van het SpaceX-ruimtepak op Instagram gepubliceerd, nadat hij eerder op Twitter liet weten de intentie had om het ruimtepak te laten zien. Elon Musk heeft naast het publiceren van de foto ook aangegeven dat binnen enkele dagen meer informatie over het ruimtepak zal worden vrijgegeven.

De oprichter van het Amerikaanse bedrijf SpaceX heeft laten weten dat het ruimtepak volledig functioneel is en momenteel wordt getest. De SpaceX-topman heeft laten dat het pak in een vacuüm is getest en daarom niet simpelweg een mock-up is. Het is de bedoeling dat het ruimtepak bij commerciële bemande ruimtevluchten van NASA gedragen zal worden door astronauten.

Er zijn is verder weinig informatie over het ruimtepak vrijgegeven, maar het is de bedoeling dat astronauten het dragen tijdens een vlucht in de Dragon-capsule van SpaceX. De pakken zijn niet bedoeld voor ruimtewandelingen, maar worden door astronauten gedragen voor tijdens de ruimtereis.

SpaceX-ruimtepak
Het ruimtepak van SpaceX

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here